Известие

Collapse
No announcement yet.

Задно окачване алфа 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Задно окачване алфа 156

Здравейте колеги !
    1.Какви трябва да тампоните на задната стабилизираща щанга ?
    2. Какви трябва да са биалетите ?
    3. Освен това какво още се разбива по задното окачване?
    4.Цените на всички части ?
    Благодаря колеги пишете впечатления от частите ако може

Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007

Здравей колега,
    цената на два нови качествени тампона за задна стабилизираща щанга е около 25-26 лева, продават и навсякъде. Сваля се щангата и се разпробиват кухите нитове, които свързват двете черупки, между които се намира всеки от двата тампона. Това става лесно с бургия ф14, просто махаш завалцовката на кухите нитове. След това махаш старите тампони, поставяш новите (тампоните така са направени, че имат аксиален срез по дължината и се поставят елементарно) сглабяш четирите черупки и монтираш. Само внимавай с болтовете, с които се закрепва щангата към задния мост, защото е алуминиев и ако са много затегнати при опит да се развият могат да се скъсат. Затова ги напръскай обилно с някаква смазка на спрей (WD40 е удачен вариант) и почакай около 30 минути. Колкото до биелетите, може да сложиш каквито си поискаш, разликата в цената е около +10 лв. в полза на оригиналните (аз си сложих полски, марка ОСАР от които съм доволен). Биелетите са на цени от около 22 - 30 лева за един брой. Другото, което се разбива често са напречните щанги, те са 4 на брой - 2 вътрешни и 2 външни, цената на една щанга е от около 35 до 50 лева, в зависимост от производителя. Също се сменят елементарно. Само ти трябва канал или подемник. Аааа, и бира!
    Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
    Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
    Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
    Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

и след бирата отиваш на реглаж, ако си сменял напречни щанги

Аз пък съм с полиуретан на напречните, няма ядове вече 15К км
      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение

Аз пък съм с полиуретан на напречните, няма ядове вече 15К км
        Докато не се разкърцат

Alfa Romeo 146 1.6 TS '98 - EX ; Alfa Romeo 156 1.9 JTD '00 ; Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16v '03 - ex ; Alfa Romeo 166 2.4 20v '04 Alfa Romeo 159 SW 2.4 20v '07

Comment

Първоначално публикувано от d1lian Покажи съобщение
          Докато не се разкърцат
          Цъ, отзад не се разскърцват Ако пък все пак почнат, има лек, а и са леснодостъпни.

Comment

Драги колеги незнам какво значи често да се разбива задница на моята 156ца я карам от 170000 км и съм сменял два пъти биелетки и ако искате елате виште дали имам нещо разбито,а друг е варианта ако влизаш всеки завой на ръчна с 5души в колата.Колега бих казал че ако си добър шофер и колата не я купиш разбита или с части менте ,нямаш ядове със заден мост.

Comment

8 тампона на задната щанга = 50 лева, 2 биелети = 40 лева, 2 втулки на шенкела = 10 лева, труд за всичко = 50 лева.
              Това му е цялата бола като цяло на задното окачване на 156/147
              sigpic
              Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
              Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

На задното окачване е грехота да се слага полиуретан, частите са на съвсем нормални цени. Докато отпред има смисъл, защото знаете колко струва окачането.

Comment

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
                  На задното окачване е грехота да се слага полиуретан, частите са на съвсем нормални цени. Докато отпред има смисъл, защото знаете колко струва окачането.
                  Въпрос на гледна точка е.
                  Има разлика във возията,по-стегната седи на пътя и т.н.
                  Така,че всеки си прай сметката,от гледна точка на това какви са му изискванията,преценява,плаща и пътува
                  За отпред същата работа......който не желае или го мързи да дига крика,слага новите носачи и си пее,който обича да се занимава,слага полиуретан,пак се кефи и си го смазва редовно.
                  Кой както го влече.
                  156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                  147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                  159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Колега UNDY, за това, че всеки си има предпочитания за возията си прав. Но хората скачат на полиуретана поради една единствена причина - по-евтин е. А това е безспорен факт, поне аз не познавам някой, който да е сложил полиуретан, защото му харесва поведенито на колата на пътя. Никой не е в състояние да ме убеди, че ако си е платил да му рециклират носачите с полиуретан и му подарят чисто нови TRW ще монтира полиуретана.

Comment

Колега UNDY, за това, че всеки си има предпочитания за возията си прав. Но хората скачат на полиуретана поради една единствена причина - по-евтин е. А това е безспорен факт, поне аз не познавам някой, който да е сложил полиуретан, защото му харесва поведенито на колата на пътя. Никой не е в състояние да ме убеди, че ако си е платил да му рециклират носачите с полиуретан и му подарят чисто нови TRW ще монтира полиуретана.
                      Приятелю,имам няколко новини за теб.Първо полиуретана е много по скъп от каучука"БЕЗСПОРЕН ФАКТ".Второ,защото е по скъп материал,не се монтира в серйино производство.Трето,за возия забрави,полиуретана служи за да се подчинява автомобила безпрекусловно на водача му.Четвърто,не познавам някой,който да е сложил полиуретан,и после да се е върнал към TRW.Пето,точно пък на задният мост,полиуретана се отразява перфектно.Шесто,по всяко време можеш да смениш само даден тампон,а не да се изръсиш за цял носач и т.н.Карам 156 от 6 години,и си позволих да понапиша малко.
                      Last edited by radiboy; d.m.y г., 21:44.
                      Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Мдааа...колегата ме изпревари с разясненията.
                        Под "возия"имах точно това предвид-колата е много по стабилна,стегната и т.н......а не ,че започва да вози като волга
                        156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                        147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                        159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Като се видим, ще ти дам да направиш едно-две кръгчета с моята Возията е по-твърда, да. Но и по-стегната - не знам иначе как да го опиша, трябва да опиташ сам. Просто колата сега е по-послушна и по-рязка.

Но моля, нека не се отклоняваме повече от темата. Все пак тя не е каучук или полиуретан, нали

Comment

Колеги, возил съм се на 156-ца 2.4 ЖТД с полиуретан отпред. Е няма толкова куца возия - твърдо вози, скърца, като минеш през дупка вибрира яко, в общи линии не ми хареса. Всичко е субективно и не мислете, че целта ми е да се конфронтирам с когото и да било. Просто на полиуретан не мисля да се хвърлям. А на който му харесва - да се хвърля смело, лошо няма. C'est la vie .
                            П.С. Може да предложим на TRW да включат в продуктовата си гама полиуретанови носачи. А може да ни използват и като научни консултанти? Защо не? А може и ноухау да им продадем, вместо да откриват топлата вода. Както се казва "и ний сме дали нещо на света"
                            @tonov: ако искаш и аз да ти дам да врътнеш едно кръгче с моята - отпред окачването е с чисто ново TRW - и горе, и долу. Не се заяждам, само си мерим окачванията.

Comment

Първоначално публикувано от pironkov66 Покажи съобщение
                              Драги колеги незнам какво значи често да се разбива задница на моята 156ца я карам от 170000 км и съм сменял два пъти биелетки и ако искате елате виште дали имам нещо разбито,а друг е варианта ако влизаш всеки завой на ръчна с 5души в колата.Колега бих казал че ако си добър шофер и колата не я купиш разбита или с части менте ,нямаш ядове със заден мост.
                              Колега моята 156 от подписа няма мръднало за 160000 нито биалети нищо питам за моя приятел, който има проблеми а между другото колата ми е взета уж на 60-70 000 но явно не е на толкова !

---------- Post added at 16:55 ---------- Previous post was at 16:48 ----------

Колеги, возил съм се на 156-ца 2.4 ЖТД с полиуретан отпред. Е няма толкова куца возия - твърдо вози, скърца, като минеш през дупка вибрира яко, в общи линии не ми хареса. Всичко е субективно и не мислете, че целта ми е да се конфронтирам с когото и да било. Просто на полиуретан не мисля да се хвърлям. А на който му харесва - да се хвърля смело, лошо няма. C'est la vie .
                              П.С. Може да предложим на TRW да включат в продуктовата си гама полиуретанови носачи. А може да ни използват и като научни консултанти? Защо не? А може и ноухау да им продадем, вместо да откриват топлата вода. Както се казва "и ний сме дали нещо на света"
                              @tonov: ако искаш и аз да ти дам да врътнеш едно кръгче с моята - отпред окачването е с чисто ново TRW - и горе, и долу. Не се заяждам, само си мерим окачванията.
                              Ами колега и аз съм с ново ТРВ тоест беше ново смених го на 100 000 оригиналните и сега вече 60000 с ТРВ и да ти кажа разлика от както съм взел колата няма

Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007

Comment

Working...
                              X